Nya planer

”Nya planer”, låter som att det är något positivt, men att tacka Nej till valpen var verkligen inte något positivt.
Jag har stått på intresselista till två jaktlabbekullar, utan att få en valp. Jaktlabbar är populära nu, så efterfrågan är stor och uppfödaren får förstås välja vilka de säljer valparna till. Nu fick jag i alla fall erbjudande om en valp, då uppfödaren fått ett återbud – och blev så glad. Den valpen verkade vara precis det jag letar: aktiv och social med en bra start hos uppfödaren.
Nu varade den glädjen bara i tre veckor, för när jag skulle hämta valpen – med tåg och buss, så hade Coronasmittan ökat och jag bestämde mig för att inte riskera att bli smittad.
Verkligen inte lätt beslut att ta, men kändes helt rätt då vi ska ”undvika onödiga resor”.

Märkligt att man kan sakna en valp man inte ens träffat..?
Kanske beror det på att det är länge sedan jag köpt en valp och att jag nu har mer tid till att både förbereda och ta hand om valpen?
Tråkigt var det i alla fall.

Mina två hundar här hemma får förstås fortsätta träna och vårt första delmål är start i Lk 1 och Ökl Jakt för Sampos del.
Dessutom tränar vi Specialsök genom Brukshundklubben här i stan och följer deras veckoutmaningar. Just att ha nya träningsutmaningar varje vecka håller igång träningslusten och gör också träningen roligare.
Så tänkte att det måste jag ju kunna överföra till min Lydnadsträning – och har utformat Träningsplanering Lydnad.
Varje planering innehåller 5 moment från Lk1 + transporter mellan momenten. Nu tränar vi inomhus, så allt blir mycket mer komprimerat, men vi får ändå en känsla av att gå ett lydnadsprogram.

Så denna sista vecka i februari, har våra planer både grusats (ingen valp) och fått ett uppsving (roligare lydnadsträning)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: