Gratis aktiviteter

Vi har haft sportlov här och även om jag för länge sedan lämnat det schemalagda sportlovet, så är jag kvar i det tänket. Sportlovet var något man längtade efter som lärare, för då fanns inga studiedagar inplanerade utan även vi var helt lediga.
Då, var fokus på vad man ”skulle göra” – så här kommer nu mitt sportlov modell sparsamt pensionärsliv 🙂

Vårstädning
Vi som har rötter i Tornedalen, vi vårstädar våra hus. Åtminstone vi systrar frågar varandra nu på våren:
– ”Har du börjat vårstäda..?”
Vårstädning innebär att man torkar tak och väggar, plockar ut all porslin och torkar skåpet, rengör spis + rensar ut allt som inte används. När köket är städat, går man vidare i huset.
Nu kan man köpa speciella städmaterial, både i butiker och på sk hemförsäljning. Jag tackar alltid NEJ till sådana arrangemang och förlitar mig på billiga, effektiva hjälpmedel:
* Vanlig gul såpa, * Vanlig skurborste, * Hemvirkad torktrasa

Utomhusaktiviteter
Om man jobbar inomhus hela dagarna, vill man förstås UT när man är ledig.
Om man dessutom bor i stan, förstår jag att man vill ut i naturen för att njuta av tystnad och ett enklare liv.
Mina aktiviteter den här veckan har varit som de övriga veckorna: dagliga promenaden med hundarna, klyva och hämta in ved – och gå ut till djuren för att se till dem.

Sociala aktiviteter
Vi människor vill träffa andra; även under dessa pandemitider. Och kanske det är just under den här tiden, som vi upptäckt hur viktigt det är att träffa sina vänner.
I veckan hade jag besök av två tonårstjejer som hyrt en liten stuga nära mig under sportlovet. Vattnet hade tagit  slut, så de kom till mig för att fylla sina vattendunkar och senare på kvällen kom de över på kvällste.
Så även om man lever sparsamt, kan man bjuda vänner på mat – bara man ”vågar” tänka om kring det vi bjuder på. Vi satt flera timmar och ”bara” pratade, kring en kopp te, hembakat bröd, ost och skinka.
Kan det vara så att vi måste samlas kring överflödigt fikabord, eller någon aktivitet – om vi inte har något att prata om..? Eller om vi inte vågar öppna oss..?
Det enda som adderades hos mig, var elden i öppna spisen – den förhöjde trevnaden på ett enkelt, sparsamt sätt.

Hundträning
Så här ser veckans träningsplan ut. Jag gillar bilder, så den här enkla tavlan hjälper mig att hålla koll på träningen. Tavlan kommer från förrådet från överflödstiden och magneterna plockade jag ihop från olika lådor. Tänkte ett kort tid att jag borde köpa nya, enhetliga, magneter – men bestämde sedan att använda det jag hade och fick på så sätt mer liv på tavlan.

Så den här veckan har varit lika sparsam som tidigare, förutom ett inköp:
Nya kängor som Love här inspekterar. Lite kul att han hamnade på bilden, för mina gamla Blundstone kängor var nya när han kom hit som valp.
– ”Hur kommer du ihåg det..?”
Jo, valpen Love kunde inte låta bli att bita lite på flärparna – så de märkena hade jag kvar till kängorna kasserades nu 7 år efteråt.
De här kängorna är de absolut bästa för jobb på gården, eller också på träning ute på stan. Så de är värda sitt pris: 1 300 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: