Grattis SAMPO


Grattis SAMPO på 9 årsdagen!
Egentligen fyllde Du år redan 1 mars, men jag är ju hopplös på att komma ihåg födelsedagar; det får sedan vara människor eller djur.
Du kom till mig under en tid då jag hade så mycket annat för mig. Jag jobbade väldigt mycket och efter några år blev jag God man för ett par ungdomar från Afghanistan. Allt det gjorde att Du och Din träning fick stå tillbaka under flera år.
Till detta kom att Du var så annorlunda jämfört med den tidigare jaktlabben jag haft; Leo som var som ett yrväder. Du var redan som valp mycket mer försiktig, eller ”allvarlig” om man använder mänskliga termer. Du ville ha uppmuntran för att våga ta för Dig – och jag ville att Du skulle bete Dig som en äkta klickerhund: erbjuda fritt och villigt alla beteenden.
Vi hade alltså inte så lätt att hitta varandra, men jag har haft stor hjälp av Sandra med att förstå Dig. Hon sade varje gång jag pratade med henne:
”Tänk så mycket du lär dig, genom att vara tvungen att anpassa dig till Sampo!”

När jag slutade jobba och de afghanska ungdomarna blivit myndiga, så upptäckte jag Dig.
Jag tror inte alls Du hade haft ett dåligt liv före, men nu såg jag vilken enormt duktig hund Du var – och allt det gjorde att vi började träna för tävling.
Inom ett år klarade vi Nkl i jaktprovet, blev uppflyttad till Fkl i rallyprov och blev uppflyttad till Ly1 på första försök. Tre olika grenar startade vi i – och blev uppflyttade i samtliga.
Du älskar att jobba, vilket den här bilden visar:
Det är Loves tur att träna, men Du håller sig tätt intill för att vara beredd när det är Din tur.


Så vi hoppas kunna fortsätta träna inför prov, under flera år till.
Du är nämligen något så ovanligt, som en helt frisk hund. Dina leder är UA, Du har inga problem med allergier, utan det enda som nu kommer är lätt artros i tassarna. Det märks bara när det är riktigt kallt ute och vi har tagit en långpromenad.
Och med tanke på Dina tassar, är det än viktigare att nu hålla igen på maten. Jag vet att Du är nöjd med mig som Din ägare – MEN då det gäller detta med maten, tycker Du nog att jag ger Dig för små portioner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: