En vecka Fb fri

En vecka sedan Facebook och Instagram stängdes ner – och det har gått riktigt bra.
Enda gången jag saknar det är när jag vill veta vad som händer inom hundträningen, inte minst den roliga träningsgruppen jag var med i: Specialsök, där vi fick en utmaning varje vecka för att sedan lägga in den i Fb gruppen.


Men vi fortsätter förstås träna och det känns som att jag är mycket mer noggrann nu när jag enbart fokuserar på träningen – och inte hur det ska fotas/filmas.
Nu släpper jag inte igenom ”försök”, eller ”nästan” – utan det ska vara ordentligt. Det är lite som i skolan; det är inte svårare för en elev att skriva snyggt: på raden, jämnhöga staplar och med lagom mellanrum – än att skriva slarvigt. Jag har flera exempel på elever som börjat skriva snyggt och läsligt, bara de förstått att nu kommer endast det att godkännas. De har kanske inte alltid vara så glada över de ny reglerna, men ändå nöjda när de sett resultatet.
Det är nämligen inte svårare att vara ordentlig, än slarvig.
Vi har nu bland annat backat i – backandet. Hunden ska följa jämt vid vänstra benet och inget annat. Tidigare har hundarna klickats för all sorters backande, men nu avbryter jag direkt det blir fel. Till hjälp har jag en kant eller bräda som hjälper hunden att röra sig rakt bakåt. Den brädan, plus att vi backar ett steg i taget, gör att vi går framåt i vår träning.

Kaisa och Panda samsas nu riktigt bra och kan t.o.m. dela samma matskål. I början fick jag lägga ut maten på olika platser, så att lilla Panda skulle våga sig fram.
Panda har gått inomhus i ett stall, men har anpassat sig bra till utelivet. Hon ligger ofta uppe på en snöhög och kanske hon njuter av utsikten..?

Idag kom säsongens fröer och det är vårens höjdpunkt!
Nästa vecka ska fröerna ut i sina små krukor och sedan är det bara att vänta på att få plantera ut dem. I år har jag tänkt ha mina pallkragar högre upp; antingen på högställda lastpallar eller om jag får tag i ett bord att ställa pallkragarna på. Förra sommaren såg jag en sådan odling och det var så trevligt att gå runt pallkragarna och kunna nypa av en persiljekvist utan att behöva böja sig ner.
För att inte tala om när man ska rensa: att krypa på knä, är inte något man gärna gör.

2 reaktioner till “En vecka Fb fri

  1. Åh, vilka fina kaniner du har! Det ser gott ut för dem att vara utomhus, men min kanin har alltid levt inomhus och det är så mysigt när han skuttar efter en och vill mysa i famnen ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: